Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Filters

Hvordan forstå Arc'Teryxs forkortelser

Hvordan forstå Arc'Teryxs forkortelser

Dette er betydningen av Arc´Teryx sine modellnavn (Alpha, Beta, Gamma, AR, LT, SV, etc.) og en rask guide til hvordan du velger det perfekte antrekket for deg.

Når produsenter lanserer sine produkter, tilsvarer valg av navn vanligvis faktorer som markedsføring, minnetegn eller respekt rettet mot et menneske, steder eller ting. Imidlertid bruker nomenklaturen sjelden et opplegg som lar folk forstå hvilken type produkt det er, hvilke egenskaper det har, og hva som er tiltenkt bruk bare gjennom modellnavnet.

Det kanadiske merket Arc’Teryx er et av disse sjeldne eksemplene. Navnene på hovedproduktene følger et system som angir dets formål og egenskaper.

Ved å forstå det, vil du enkelt kunne finne og velge produktet som passer best for dine behov.

 

Arc’Teryx-produkter består av et tredelt navnesystem:

 •       Den første delen angir bruksområdet
 •       Den andre (koden på 2 bokstaver) beskriver egenskapene til det bestemte plagget innenfor bruksområdet
 •       Den tredje delen angir type plagg (Jacket, Hoody, Pants, Gloves, Backpack, etc.)

Når det gjelder kvinnemodellene vil de legge på en W på slutten av navnet.

 

Før vi forklarer nomenklaturen, har vi valgt et tilfeldig produkt som vil hjelpe deg med å forstå systemet. Vi vil bruke Beta AR-jakken som et eksempel. Den første delen av navnet indikerer at det tilhører Beta-serien (tredjelag, vanntett og pustende, all-round bruk, middels lengde), og Jacket forteller oss hvilken type plagg.

Dette systemet er implementert for de mest brukte fjellklærne (tredjelag, softshell, isolert), i tillegg til individualiserte unntak hvis design ikke passer til standarden. Ski- og terrengløpsklær bruker bare en kode på 2 bokstaver, ettersom de ikke angir bruksområdet.

 

BRUKSOMRÅDE (Range)
Angir aktiviteten den er beregnet på, og for klær, også plaggtypen (tredjelag, dun, fiber, polar, osv.).

 

YTRE LAG

 • Alpha: dette er de mest tekniske produktene (hardskall) og er spesielt designet for klatring og teknisk fjellklatring. Hvis det er plagg, så er det ytre lag som er vanntette og pustende.

 • Beta: bestselgende utvalg av ytre lag som er vanntette og pustende hardskall. Beskrevet som «all around mountain», ekte terrengplagg så du kan gjøre alt fra ski til fjellklatring uten problemer.

 • Gamma: dette er deres utvalg av softshell. De er veldig pustende, elastiske materialer, med forskjellige grader av termisk effektivitet. De kan brukes som ytre lag da de er motstandsdyktige mot vann og gir en høy grad av motstand mot gnaging.

Som et eksempel: hvis du finner navnet Alpha, det være seg en jakke, en ryggsekk, hansker eller bukser, vet du nå at det er spesielt designet for den mest tekniske fjellklatringen, og vil gi deg god beskyttelse mot naturelementene (inkludert ryggsekken).

Arc'teryx Beta AR JacketArc'teryx Beta AR Jacket

 

PLAGG MED ISOLASJON
DUN

 • Cerium: de mest moderne plaggene med isolerende mellom- og ytterlag. Varme plagg med dunisolering, og lettvektig som mellomlag eller som ytterlag under tørre forhold.

 • Thorium: mer tradisjonelt dunisolerte plagg. Klassisk dun har mer vekt og gir mindre smidighet under aktiviteter.

 

FIBER

 • Proton: meget tekniske, varme fjellklær med fiberisolering. Lett mellomlag, eller bra som ytre lag under tørre forhold. De mest moderne plaggene for mellom- eller ytterlag. (Tilsvarende Alpha, men for isolerte plagg).

 • Atom: varme flerbruksplagg med Coreloft fiberisolasjon, lett mellomlag eller som et ytre lag under tørre forhold. De mest moderne plaggene for mellom- eller ytterlag. (Tilsvarende Beta, men for isolerte plagg).

 

Hver serie har et bredt utvalg (med hette, uten hette, vest, bukser osv.)

Arc'teryx Atom LT Hoody

 

ANDRE LAG

 • Kyanite: plagg laget av tykk Polartec Powerstrech som kan brukes eksternt.

 • Delta: tynne og lette mellomlag laget av Polartec Classic Micro, mikro-fleecemateriale.


Arc'teryx Delta LT Jacket W

 

BASELAG

 • Rho: plagg med tynne Polartec Powerstrech, for bruk som t-skjorter eller interne termobukser. Termisk grunnlag.

 • Satoro: baselag laget av merinoull.

 • Phase: baselag laget av syntetisk fiber.


Arc'teryx Rho LT Bottom W

SERIER
Etter navnet på bruksområdet (Alpha, Beta, etc), vil du se to bokstaver (Alpha SV, Alpha SL, etc)

 • SV: Severe Weather – designet fpr å brukes i lengre perioder under de tøffeste værforholdene man kan tenke seg. De bruker de varmeste, mest holdbare og mest værbestandige materialene for å holde deg varm, tørr og yte ditt beste i de mest voldsomme naturelementene på jorden.

 • AR: All Round – ideell for flere aktiviteter takket være en rekke funksjoner som hvert produkt har. AR-produkter er designet med mer fokus på værbestandig teknologi i stedet for å dra ned på antall gram, noe som gjør dem perfekte som et all-round utstyr for aktiviteter som krever beskyttelse og ytelse.

 • LT: Lightweight – designet med et strømlinjeformet sett av funksjoner som gjør dem usedvanlig lette og robuste samtidig som de gir god værbeskyttelse. Materialene som brukes i designene er holdbare og bygget for den høyeste ytelsen på de tøffeste friluftsekspedisjonene, fra toppturer til klatring i fjellveggen.

 • FL: Fast and Light – indikerer at minimalistiske produkter er laget for å være eksepsjonelt lette, samtidig som de gir et høyt ytelsesnivå. De er designet for de som ønsker å reise raskt og lett i et utvalg av værforhold, inkludert regn, sludd, snø og vind.

 • SL: Superlight – produkter som er designet med de letteste materialene og som prioriterer en lettere vekt. De gir eksepsjonell værbeskyttelse, ytelse og er svært pakkbare.


Arc'teryx Alpha FL Jacket

 

Ved å forstå dette systemet vil du kunne identifisere egenskapene og bruksområdene for ethvert Arc’Teryx produkt. Det er viktig å alltid sjekke den tredje delen av navnet, for basert på dette systemet finner du flere gjentagende navn. For eksempel er det en ryggsekk og jakke som kalles Alpha FL, og det er hansker, en jakke og bukser som kalles Alpha AR.


Arc'teryx Alpha FL 30 Backpack

 

Å kjenne denne navneordningen vil til syvende og sist hjelpe deg med å velge det mest passende plagget for deg. Hvis du er en allsidig fjellklatrer som går på ski om sommeren, eller løper om vinteren, er Beta-serien best egnet for deg. Hvis du tilbringer harde vintre på fjellet og drar på ekspedisjoner, ville du valgt SV-serien som vil gi deg mest beskyttelse under tøffe værforhold. Hvis du skal på fotturer, dagsturer og mer avslappende fjellaktiviteter, så vil AR-serien være den beste siden den gir en god balanse mellom ytelse og værbeskyttelse i tillegg til allsidighet. For lengre aktivitet eller der hastighet er ønskelig, gå for LT-serien, da det vil minimere vekten og hjelpe deg med å komme dit du skal, på den raskeste måten.

 

 

Jeg håper du fikk god nytte av denne guiden igjennom Arc’Teryxs bibliotek av navn. Er det noe vi har glemt, eller noe vi burde forbedre – gjerne gi oss en lyd.